Naš Heritage

Več kot 400 let zgodovine in zgodb v sožitju s sodobno arhitekturo in udobjem.

Povezovanje tradicije in sodobnosti.

Hotel Heritage je eden najimenitnejših ljubljanskih butičnih hotelov. Združuje bogato kulturno dediščino renesančne meščanske stavbe iz 16. stoletja, razkošje sodobne arhitekture in prestiž prebivanja v spomeniško zaščitenem delu starega mestnega jedra.

Detajli renesančne meščanske stavbe iz 16. stoletja.
V središču mestnega jedra
Lokacija

V središču mestnega jedra

Pri nas boste prebivali v središču razigranega mestnega jedra, obkroženi z najpomembnejšimi znamenitostmi, restavracijami in bari ter hkrati uživali v spokojni tišini, obdani s stoletja starimi kamnitimi zidovi v zavetju mirne, najkrajše uličice v mestu.

Prestižna lokacija

Več kot 400 let zgodb, ki jih šepetajo hodniki, ter srčno osebje z občutkom za najmanjše podrobnosti vam bodo pričarali edinstveno butično doživetje.
Hotel Heritage

Več kot 400 let zgodovine in zgodb

Več kot štiri stoletja stari zidovi Hotela Heritage skrivajo v sebi navdihujoče zgodbe, ki so jih skozi čas pisali njihovi skrivnostni lastniki.

Ustvarjamo nepozabne vezi.

Če jim boste prisluhnili, vam bodo razkrili čas domoljubnih protestantov, mogočnih vladarjev, zasanjanih poetov in slikarjev ter strastnih zaljubljencev.

1511-1616

1511-1616

Nastanek temeljev slovenske pisane besede in temeljev Hotela Heritage

Fabijan Kirchberger je bil glavni prodajalec protestantskih knjig v Ljubljani ter prvi znani lastnik stavbe, v kateri se nahajate. Več let je posvetil prevodu Biblije v hrvaški jezik, katerega soavtor je bil med drugimi tudi Primož Trubar, ki je leta 1550 napisal prvi slovenski knjigi ter s tem postavil enega največjih mejnikov v zgodovini slovenskega jezika.

Fabijan Kirchberger je bil glavni prodajalec protestantskih knjig v Ljubljani ter prvi znani lastnik stavbe, v kateri se nahajate.

1616-1653

1616-1653

Prepovedana ljubezen

Janez Adam Kirchberger je hišo prevzel po očetovi smrti in se že kmalu zapletel v ljubezenski trikotnik s svojo svakinjo, Uršulo Gaionzell, ki je bila zaročena s plemičem Wizensteinom. Adam in Uršula sta se zaljubila, pobegnila in se na skrivaj poročila v Italiji. Duhovščina in jezni Wizenstein so ju že naslednje leto ulovili in razveljavili njuno poroko. Po dolgem boju z ljubljansko škofijo sta uspela svoj zakon obnoviti. Vrnila sta se v Ljubljano, kjer sta skupaj s svojima hčerkama živela srečno do konca svojih dni.

Janez Adam Kirchberger je hišo prevzel po očetovi smrti in se že kmalu zapletel v ljubezenski trikotnik s svojo svakinjo, Uršulo Gaionzell, ki je bila zaročena s plemičem Wizensteinom.

1756-1817

1756-1817

Osebni svetovalec poslednjega cesarja Svetega rimskega cesarstva

Eden izmed pomembnejših lastnikov stavbe, v kateri se danes nahaja Hotel Heritage, je bil tudi baron Bernard Rossetti, osebni svetovalec poslednjega cesarja Svetega rimskega cesarstva – Franza I. Avstrijskega. Kasneje je pod Napoleonovo vladavino postal deželni glavar na Kranjskem, vodil državna predstavništva na Balkanu in v Galiciji ter postal guverner v Trstu.

Eden izmed pomembnejših lastnikov stavbe, v kateri se danes nahaja Hotel Heritage, je bil tudi baron Bernard Rossetti, osebni svetovalec poslednjega cesarja Svetega rimskega cesarstva.

1806-1876

1806-1876

Poet in prijatelj največjega slovenskega pesnika

V 19. stoletju je bila hiša, v kateri je danes Hotel Heritage, v lasti vplivne plemiške rodbine Auersperg. Grof Anton Alexander von Auersperg je bil pomemben pesnik, politik in svobodnjak tistega časa ter velik prijatelj in učenec našega največjega pesnika dr. Franceta Prešerna. Poročil se je z grofico Marijo Attems, slikarko cvetličnih tihožitij. Replika enega izmed njenih tihožitij krasi tudi stene našega hotela.

V 19. stoletju je bila hiša, v kateri je danes Hotel Heritage, v lasti vplivne plemiške rodbine Auersperg. Grof Anton Alexander von Auersperg je bil pomemben pesnik, politik in svobodnjak tistega časa.

1973-2015

1973-2015

Jedro umetnosti v enem najlepših delov stare Ljubljane

V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je v izložbi, v kateri se danes nahaja kavarna Hotela Heritage, delovala najstarejša prodajna galerija v Sloveniji – Galerija Ars. V štirih desetletjih svojega delovanja je gostila blizu 500 razstav številnih uveljavljenih slikarjev. Vseskozi je imela velik posluh za mlade, še neuveljavljene umetnike; tudi naša vrata ostajajo na stežaj odprta mladim umetnikom, ki lahko pri nas razstavljajo svoje umetnine.

V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je v izložbi, v kateri se danes nahaja kavarna Hotela Heritage, delovala najstarejša prodajna galerija v Sloveniji – Galerija Ars.

Danes

Danes

Družina v najširšem pomenu besede

Družinske vezi so v časih, ko so na naših tleh vladale mogočne plemiške rodbine, predstavljale brezpogojno zaupanje med mesti, deželami in cesarstvi. V našem družinsko vodenem butičnem hotelu se tudi dandanes ustvarjajo nepozabne vezi. Vabimo vas, da postanete del naše številčne družine ter odnesete delček naših skrivnosti in brezpogojne vdanosti nazaj v svoje kraljestvo.

Družinske vezi so v časih, ko so na naših tleh vladale mogočne plemiške rodbine, predstavljale brezpogojno zaupanje med mesti, deželami in cesarstvi. V našem družinsko vodenem butičnem hotelu se tudi dandanes ustvarjajo nepozabne vezi.

Hotel Heritage

Prednosti Hotela Heritage

Lokacija v starem mestnem jedru

Na stičišču treh trgov, v najkrajši ulici v mestu, v bližini znamenitosti in restavracij.

Povezovanje tradicije in sodobnosti

Več kot 400 let zgodovine in zgodb v sožitju s sodobno arhitekturo in udobjem.

Butični hotel z 20 sobami

Butični hotel z le 20 sobami omogoča avtentično bivanje v pristni meščanski hiši, kjer se skrbno posvetimo vsaki vaši želji.

Izkušeno in srčno osebje hotela

Izkušeno in srčno osebje našega družinsko vodenega hotela vam bo pričaralo več kot le udobno bivanje na izjemni lokaciji.

Čevljarska ulica 2
1000 Ljubljana
Slovenija

Recepcija:
tel: +386 1 4211 400
e-mail: welcome@hotelheritage.si