Green&Safe

Green&Safe 1

Dobrodošli v zeleni in varni Sloveniji.

Preverite 5 zelenih in varnih razlogov za izbiro Slovenije:


1.) Vzpostavljene visoke higienske zahteve in priporočila za varovanje zdravja

Ukrepi in zahteve, ki jih glede na epidemiološko stanje strokovno pripravlja in usmerja Nacionalni inštitut za javno zdravje Republike Slovenije, veljajo za vso Slovenijo. V turizmu in gostinstvu skrbno izvajamo vsa priporočila za preprečevanje okužb. Tako varujemo vas, zaposlene in prebivalce v lokalni skupnosti. Hvala, ker skupaj z nami spoštujete ukrepe, zahteve in priporočila za varovanje zdravja.


2.) Smo ena od najbolj varnih držav na svetu

Ponosni smo, da se Slovenija že vrsto let uvršča med najvarnejše države sveta. Ob zadnji objavi lestvice globalnega indeksa miru (Global Peace Index for 2020) se je Slovenija uvrstila na enajsto mesto. Ugled varne države zdaj ohranjamo tudi z odgovornim ravnanjem za ohranjanje zdravja.

Green&Safe

Zaveza odgovornemu, zelenemu in varnemu turizmu.

Green&Safe 1

Green&Safe 2

3.) Zazrti smo v trajnostno prihodnost

Slovenija je prva, ki je kot celotna država prejela ugledni naziv Green Destination. Našo zavzetost za trajnostni razvoj slovenskega turizma dokazujejo številne mednarodne strokovne nagrade, kot je Best of Europe 2020. Nagrado smo prejeli v okviru izbora 2020 Sustainable Top 100 Destination Awards.


4.) Radi živimo aktivno, zdravo in zeleno

Smo edina evropska država, ki združuje Alpe in Mediteran, Kras in Panonsko nižino. Pri nas živi več kot 22 tisoč živalskih in rastlinskih vrst! Kar okoli 60 odstotkov površine Slovenije prekrivajo gozdovi. Skoraj 40 % ozemlja Slovenije predstavljajo varovana območja narave. Povsod imamo možnost pobega v naravo. Ne zamudite priložnosti za dejavnosti na prostem!


5.) Prisegamo na butična in edinstvena doživetja

V Sloveniji lahko vsak dan v letu na svoj izbrani način in butično doživimo, obiščemo, izkusimo ter okusimo kaj novega! Smo dežela butičnega turizma z bogato ponudbo petzvezdničnih doživetij.

Več www.slovenia.info/green&safe


Tu smo za vas

Green&Safe 2

Čevljarska ulica 2
1000 Ljubljana
Slovenija

Recepcija:
tel: +386 1 4211 400
e-mail: welcome@hotelheritage.si